2010. október 16., szombat

Főztem. Egyetek virtuálisan!

Borsós pulau

Felhevítettem kb. két kanálnyi olíva olajat. Beleszórtam római köményt, fahéjat és fehér borsot. Kicsit megpirítottam, majd apróra vágott foghagymát, újhagyma karikákat és előfőzött borsót adtam hozzá. Úgy két percig sütöttem, hogy megpiruljon a hagyma, aztán hozzáadtam egy bögre basmati rizst, amit néhány percig összepirítottam a fűszeres zöldséggel. Kevés citromot facsartam bele, tengeri sót valamint egy kis cukrot adtam hozzá, összekevertem, aztán felöntöttem a rizs duplájának megfelelő vízzel, lefedtem és hagytam puhára főni.


Paradicsomos erdei gomba ragu

Hosszú, vékony csíkokra vágott foghagymát kevés olívaolajon wokban megpirítottam. Bazsalikomot, oregánót és fehér borsot adtam hozzá. Kb. fél percig pirítottam, majd hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott és közben besózott erdei gombát.(Én két fajta gombát használtam, de többet is lehet, csak figyelni kell, hogy az ízek ne üssék egymást és a főzési időben se legyen nagy eltérés.)A gombát pár percig hagytam összekeveredni a fűszerekkel, majd vizet öntöttem rá és megpároltam. Mikor már nagyjából elpárolgott a víz, hosszúkás paradicsomszeleteket adtam hozzá, meghintettem némi curryvel és garam masalahval, összekevertem és pár perc után levettem a tűzről.

Finomak lettek.


UI:Főzés közben bejött M. és azt mondta, ha férfi lenne, engem akarna. Ilyen bókot még sose kaptam. :-)

Nincsenek megjegyzések: